Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

Directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer levert bijdrage ter verhoging duurzame ontwikkeling in Suriname

Het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het ministerie van Openbaar Werken (OW), heeft op vrijdag 28 juli 2023 een cook out en opendag plantenverkoop gehouden op het OGA-hoofdkwartier aan de Kernkampweg. Dit initiatief is afkomstig van OGA-waarnemend directeur, Inder Gangabisoensingh. Het doel van deze dag is om saamhorigheid te bevorderen onder de medewerkers en het presenteren van de drie plantenkassen. Tijdens deze activiteit waren onder andere president Chandrikapersad Santoki en OW-minister Riad Nurmohamed aanwezig.

Volgens Gangabisoensingh heeft de cook out als doel de saamhorigheid onder het personeel en teambuilding te bevorderen, terwijl de opendag plantenverkoop paste binnen het beleidsvoornemen van de directie ter commercialisering van de dienst. Gangabisoensingh zegt dat alleen met een gemotiveerd personeel de plannen en uitdagingen waar OGA voor staat verwezenlijkt kunnen worden. Met het upgraden van de drie plantenkassen en het opzetten van een eigen composteringsfaciliteit op het terrein van de Kernkampweg, zal gestreefd worden om op een duurzame wijze bij te dragen aan de staatskast. De komende maanden wordt van alle afdelingen in de districten participatie verwacht om OGA te maken tot één van de grootste compostproducenten in Suriname, belichtte de directeur het plan toe.

Minister Riad Nurmohamed is zeer ingenomen met de initiatieven van OGA. Hij zegt dat het zeker een belofte is geweest van het ministerie om, los van bruggenbouw, aanleg van wegen of schoonmaakwerkzaamheden, OW ook sociaal verantwoordelijk te maken. De bewindsman gaf aan dat OW op alle vlakken in elk district werkzaamheden zal uitvoeren en haar diensten leveren.

President Santokhi feliciteerde OGA met het initiatief en motiveerde het personeel om door te gaan met het goede werk. Volgens hem past het project heel goed binnen het ‘Prani Yu Dyari-Project’ van de regering, welke burgers stimuleert om te planten. “De regering zal deze duurzame initiatieven blijven ondersteunen”, benadrukte de president.