Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen

Delegatie Wenzhou bezoekt NH

Delegatie uit de Chinese stad Wenzhou (van de provincie Zhejiang) onder leiding van Ma Yongxin, ViceChairman of Wenzhou Municipal Committee of the Chinese People’s Political Consultative Conference

Een delegatie uit de Chinese stad Wenzhou (van de provincie Zhejiang) onder leiding van Ma Yongxin, Vice-Chairman of Wenzhou Municipal Committee of the Chinese People’s Political Consultative Conference is bij de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) en zijn directieteam op bezoek geweest

Tijdens deze meeting is gesproken over het identificeren van potentieel partnerschap tussen Suriname en Wenzhou. Zulks, met wederzijds voordeel als voorwaarde. Minister David Abiamofo noemde een samenwerking op het gebied van technologie om zodoende bij de ordening van de kleinschalige goudmijnbouwsector de overheidscontrole op te voeren. Ook noemde de NH-bewindsman de collaboratie op het vlak van de exploratie van zeldzame mineralen zoals kobalt en lithium. Het investeren in 1×24 uur elektrificatie- en watervoorziening ten behoeve van het binnenland van Suriname kwam ook aan de orde. 

Volgens minister Abiamofo zijn de verschillende samenwerkingen met China respectabel en van positieve aard te noemen en worden investeringen op prijs gesteld. China is naar zeggen van de minister immers het eerste land dat klaar staat om Suriname ondersteuning te bieden. Tussen NH en de stad Wenzhou zullen er meerdere ontmoetingsmomenten zijn.

Wenzhou

Wenzhou is een stad in de provincie Zhejiang, in het oosten van China. Het is een van de belangrijkste steden in de regio en heeft een rijke geschiedenis. Wenzhou heeft een dynamische en bloeiende particuliere economie en staat bekend als een centrum voor ondernemerschap en handel. De stad heeft daarnaast een unieke culturele identiteit, met een mix van traditionele en moderne invloeden.