Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

CTI&R van Openbare Werken en ambassadeur van Canada brengen een bezoek aan getroffen gebieden in Brokopondo

Het Crisisteam Infrastructuur en Rampen (CTI&R) van het Ministerie van Openbare Werken (OW) heeft onlangs een grant ontvangen van het Canada Fund for Local Initiatives (CFLI). Deze financiële schenking is bedoeld voor onder andere het district Brokopondo,  waarbij diverse dorpen  in het eerste kwartaal van dit jaar, getroffen waren door wateroverlast.

Mark Berman, de niet residerende ambassadeur van Canada voor Suriname, die op bezoek is in Suriname heeft op zondag 11 december 2022 een bezoek gebracht aan de dorpen Klaaskreek en Nieuw Lombé in het district Brokopondo. Tijdens deze ontmoeting heeft de ambassadeur een symbolische overhandiging gedaan van enkele spullen die zijn aangekocht uit de donatie middelen zoals solarlampen, kruiwagens en hooivorken, aan de dorpen.

Rodney Bouterse, voorzitter van het CTI&R, Sandino Ratling, voorzitter Presidentiële commissie ‘watersnood Brokopondo’, Inder Gangabisoensing, wnd. Directeur Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA), Sergio Kadosoe, wnd. Directeur Onderzoek en Dienstverlening (O&D) en andere functionarissen maakten deel uit van de delegatie die de ambassadeur hebben begeleid tijdens dit bezoek.