Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

CEREMONIËLE CONTRACTONDERTEKENING BOUW CORANTIJNBRUG EEN FEIT

In het kader van de bouw van de brug over de Corantijnrivier hebben zowel de ceremoniële contractondertekening als de Launch van de Expression of Interest (EOI) reeds plaatsgevonden. Deze markante handelingen zijn gepleegd op woensdag 04 mei 2022 op het hoofdkantoor van het ministerie van Openbare Werken (OW). Teneinde dit bijzondere aangelegenheid bij te wonen is een speciale delegatie uit Guyana afgereisd naar Suriname. Deze bestond uit minister Juan Anthony Edghill, directeur Vladim Persaud, adviseur Patrick Thompson, Martyn Joab van WSP Caribbean Limited en Malvie Talbot van de Guyanese Ambassade in Suriname.

Met deze ceremoniële ondertekening van het contract en de launch van de Expression of Interest zijn de formele afspraken vastgelegd voor de bouw van de brug over de Corantijnrivier. Zowel de Surinaamse minister van Openbare Werken Riad Nurmohamed als zijn Guyanese collega Juan Anthony Edghill hebben de documenten van dit megaproject ondertekend. De Guyanese minister van Openbare Werken spreekt de hoop uit dat de beste contractors worden aangetrokken voor het bouwen van de brug. Verder zegt hij dat de brug veel voordelen met zich zal meebrengen voor beide landen. Het contract is uitbesteed aan WSP Caribbean Limited, een Trinidadiaans bedrijf dat verantwoordelijk is voor de voorstudies en het voorlopige ontwerp. Het coördineren van de inschrijvingen van geïnteresseerde bouwbedrijven, zowel nationaal als internationaal, het ontwerp, bouwen, financieren, exploiteren en het onderhoud van de brug zitten ook in het pakket van WSP. Na de registratie en inschrijvingen is de streefdatum voor het aanvangen van de bouw tegen eind van dit jaar met een minimale bouwtijd van twee jaar.

Minister Riad Nurmohamed heeft sinds zijn aantreden beloofd ontsluitingen te bevorderen door het aanleggen van wegen en bruggen. Hij benadrukt de voordelen hiervan, in het bijzonder de brug over de Corantijnrivier die Guyana en Suriname met elkaar zal verbinden. De bewindsman gaf aan dat het een belangrijk moment is voor beide regeringen. Het beleid van de Surinaamse regering is uitgezet in een opdracht aan het OW-ministerie om het westen en het oosten te ontsluiten. Met de ondertekening van het contract voor de bouw van de brug naar Guyana gaat een van de eerste grote projecten van de regering door OW in de uitvoering. Ook de weg van Paramaribo naar Nickerie zal aangepakt en geüpgraded worden. De OW-bewindsman roept alle ondernemers en investeerders van Nickerie op om zich voor te bereiden op de komst van de brug want het zal zeker een grote impact hebben op het toerisme en de economie van het land, in het bijzonder Nickerie. De komst van de brug zal de kansen vergroten op economische activiteiten voor onder meer de handel, bedrijven en het toerisme voor beide landen, alsook internationaal.