Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

BESCHOEIINGSWERKZAAMHEDEN ACHTER MARKT NICKERIE REEDS AANGEVANGEN

In opdracht van het ministerie van Openbare Werken (OW) is aannemer R. Balwantgir reeds gestart met beschoeiingswerkzaamheden achter de openbare markt van het district Nieuw Nickerie. Volgens de aannemer zullen 40 palen over een lengte van 80 meter worden geheid. Het aanleggen van een beschoeiing achter de markt in het rijstdistrict is een dringende noodzaak en moet verdere afkalvingen en verzakkingen voorkomen. Na alle voorbereidingen kon op vrijdag 26 augustus 2022 worden gestart met het plaatsen van de eerste palen.


De aannemer laat verder optekenen dat de beschoeiingswerkzaamheden 2 kalendermaanden  zullen duren. Het aanpakken van de verzakkingen van de marktvloer en de daardoor verschoven daken zullen in een andere fase aan de orde komen.Standhouders hebben in de afgelopen jaren meerdere malen aan de bel getrokken, maar zijn nu bijzonder ingenomen met de aanpak, want zij hebben zowel extreme hitte door felle zonnedagen en de hevige regenbuien moeten trotseren om hun producten aan de man te brengen en zo wat te kunnen verdienen. De oude vishal die in deplorabele staat verkeerde wegens verzakkingen hebben ook te verduren gehad, maar geven nu aan dat ze uitkijken naar een betere aanloop en verkoop. Marktbezoekers zijn ook behoorlijk positief ingesteld als het gaat om de aanpak door het ministerie van Openbare Werken.

Het OW-ministerie benadrukt het feit dat de vishal die aan de Nickerierivier is gelegen, jaren te kampen heeft gehad met het probleem van afkalving. Bij vloed en springvloed liep de vishal ook onder water, wat voor veel overlast voor de venters aldaar zorgde. Intussen zijn de venters al een hele poos op het parkeerterrein van de markt ondergebracht. Teneinde verdere afkalving en ondermijning van dit gebied tegen te gaan heeft OW gekozen voor een speciaal soort hout dat goed bestand is tegen wormen en termieten, maar ook langer mee kan gaan. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer R. Balwantgir uit Nickerie en zullen ongeveer 60 dagen in beslag nemen. Na de oplevering zal de vishal wederom in gebruik worden genomen. Het OW-ministerie geeft tot slot aan dat dit een dringende aanpak betrof die reeds van start is gegaan.