Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen

Ambassadeur Spanje brengt beleefdheidsbezoek aan minister NH

Ambassadeur Spanje, Fernando Nogales Álvarez

De niet-residerende ambassadeur voor Spanje in Suriname, Fernando Nogales Álvarez, heeft aan minister David Abiamofo van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) een beleefdheidsbezoek gebracht. Tijdens het bezoek op 12 juli hebben de ambassadeur (met als residentie Trinidad & Tobago) en de NH-minister diverse onderwerpen regarderende mijnbouw, water en energie besproken.

De ambassadeur ging in op de expertise en ervaring van het Europees land op het vlak van olie en gas alsook diens interesse in de Surinaamse industrie. Minister Abiamofo besprak breedvoerig de status van de offshore sector. Onder andere het belang om, indien haalbaar, Suriname te faciliteren van gas vanaf de kust is besproken. Eveneens is ingegaan op de essentie van local content in dit kader.

Op het vlak van de beleidsgebieden water en mijnbouw is eveneens een beeld gegeven. Minister Abiamofo noemde als uitdaging, het oude waternetwerk en de uitbreiding qua huishoudens in Paramaribo alsook de voorziening van schoon en veilig drinkwater in het binnenland. Op het gebied van de mijnbouw, het uitfaseren van kwik in de kleinschalige goudmijnbouw en de implementatie van kwikvrije systemen.

Op het vlak van natuurlijke hulpbronnen wordt uitgekeken naar diverse samenwerkingsmogelijkheden tussen de beide landen.