Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

Aanstelling waarnemend directeur Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA)

Na bijkans 20 jaar zijn juridische krachten gegeven te hebben aan het Ministerie van Openbare Werken (OW), waarvan hij de afgelopen 2 jaar als jurdische beleidsadviseur van minister Nurmohamed heeft gediend, wordt Indersing Gangabisoensing aangesteld als waarnemend directeur van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA). De benoeming en aanstelling vond plaats op maandag 17 oktober 2022.

De waarnemend OGA directeur wilt gaan voor directe verbetering op een aantal prioriteitsgebieden, waarvan één van deze gebieden te maken heeft met de vuilstortplaats te Ornamibo. Dit probleem moet versneld opgelost worden, omdat buurtbewoners veel last ondervinden van de vuilstortplaats, geeft Gangabisoensing te kennen. Een ander zaak die hij gelijk wilt aanpakken is efficiëntie brengen in het werk en de mogelijkheid om anders te werken dan voorheen. Stadsverfraaiing staat ook op de lijst van prioriteitsgebieden. De binnenstad moet aangepakt worden en uitnodigend zijn voor toeristen, maar ook voor het lokaal volk. Aanleggen van mooie parken en het opzetten van een tuincentrum zijn ideeën die Gangabisoensing aan wilt werken. Verlaten percelen en gebouwen gaan meer aandacht krijgen. Er gaat aggressief beleid daarop gevoerd worden, zodat alle eigenaren er bewust van worden dat dit niet meer kan, geeft de waarnemende directeur aan. Samen met het team van OGA wilt Gangabisoensing zijn beste beentje voortzetten.

De voormalige directeur van OGA, Bholanath Narain, geeft de belangrijke rol aan die Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) heeft binnen de samenleving en de taken die daarbij gepaard gaan. Narain heeft een aantal zaken op het directoraat, die niet inorde waren, recht kunnen trekken. “Op deze manier is er een goede basis gelegd om het werk voort te zetten” geeft de gewezen directeur aan. Tot slot wenst Bholanath Narain de nieuwe waarnemende OGA directeur veel succes bij deze nieuwe uitdaging.