Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Openbare Werken

Op woensdag 22 maart heeft het Ministerie van Openbare Werken (OW) met name het Onderdirectoraat Onderzoek en Innovatie in samenwerking met het Ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) een workshop in verband met Wereld Waterdag met als thema ” Accelerating change” georganiseerd in Spice Quest. Dit project wordt ondersteund door het Global Climate Change Alliance Suriname Adaptation (GCCA+) Phase 2 Project, gefinancierd door de Europese Unie (EU) en United Nations Development Programme (UNDP).

De bedoeling van deze workshop was om de studenten van Adek, PTC en NATIN kennis te laten maken met de lopende activiteiten van de Waterloopkundige Dienst Suriname (WLA) van het Ministerie van Openbare Werken (OW). Als gast spreker waren minister van Openbare Werken en minister van Ruimtelijke Ordening en Millieu aanwezig. Ook Stichting Waterforum Suriname heeft een presentatie gehouden over het belang van water.

Tijdens de presentatie van de resultaten van de veld metingen, die de studenten eerder hadden uitgevoerd samen met WLA en ROM, hebben de studenten hun aanbevelingen gedaan vanuit hun invals hoek. Het was belangrijk om te weten wat de visie is van de jongeren op het gebied van watermangement. De workshop werd afgesloten door de minister van Openbare Werken, waarbij de bewindsman heeft aangegeven dat de best geslaagde direct indienst zal worden genomen bij het OW-ministerie.