Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Vlotte verwerking grondconversie mede te danken aan studenten

Medewerkers van de Conversie Unit brachten een werkbezoek aan president Chandrikapersad Santokhi. Tijdens dit bezoek werden de uitdagingen waarmee zij te maken hebben, besproken. Het bezoek vond plaats op vrijdag 28 juni 2024 op het Kabinet van de President.

Sinds de start van de operatie van de Conversie Unit in november 2023, heeft een aantal burgers gebruikgemaakt van de mogelijkheid om hun grondhuur- en of erfpacht-bezitting te converteren naar eigendom. Hieruit heeft de staat aanzienlijke inkomsten verdiend. De verwerking hiervan is mede te danken aan jonge krachten. De Unit bestaat namelijk veelal uit jongeren van gemiddeld vijfentwintig jaar oud, die nog studerende zijn op de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS).

President Santokhi onderstreepte het belang van de unit, die aanzienlijke inkomsten voor de staat genereert. Hij waardeert het feit dat door hun inzet er binnen zes maanden tijd meer dan SRD 70 miljoen is binnengekomen voor de staat. Het staatshoofd sprak hen toe en had een luisterend oor voor de uitdagingen waarmee zij te maken hebben. Eén van de uitdagingen is het gebrek aan geschikte parkeerplekken.

 Desondanks vinden de studenten het een voorrecht hun krachten te mogen verlenen aan de staat. Velen van hen wensen dit graag voort te zetten, en kijken daarom uit naar een vaste aanstelling. Hierdoor kunnen zij met hun eigen inkomen hun studie afronden. Het staatshoofd benadrukte het belang van de jonge krachten en zal daarom samen met de nodige instanties de uitdagingen aanpakken.