Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Kabinet van de President

Regering neemt besluiten ten aanzien van Anti-Corruptie Commissie, NAMLAC en BIZA

De termijn van de Anti-Corruptie Commissie is verlengd, de Nationale Anti-Moneylaudering Commissie (NAMLAC) is uitgebreid en op het ministerie van Binnenlandse Zaken (BIZA) worden twee nieuwe waarnemend onderdirecteuren aangesteld. Verder komen er middelen voor sportprojecten en het National Infrastructure Project fase 2. Daarnaast hebben nog meer personen goedkeuring gekregen voor grondconversie. Deze besluiten zijn genomen tijdens de regeringsraadsvergadering op woensdag 9 april.

De regering heeft besloten om de termijn van de Anti-Corruptie Commissie met vier jaar te verlengen. Dit besluit werd genomen om de positieve stappen die de commissie onder leiding van Ilse Krenten heeft gezet, voort te zetten. De commissieleden wiens termijn is verlengd zijn voorzitter Krenten, ondervoorzitter Carlos Wong Loi Sing en de leden Nathali Klaverweide, Premkoemar Jethoe, Mohammed Imambaks, Edwin Paal en Achmed Neijhorst.

Ook werd goedkeuring verleend voor de uitbreiding van de NAMLAC met nieuwe leden, waaronder Whitney Woon van het Toezicht- en Controle Instituut voor Kansspelen, Chantal Abendanon en Sabrina Ajodhiasing van het ministerie van Justitie en Politie, Romeo Ramautar van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) en Mangoenardjo van het ministerie van Defensie.

Daarnaast heeft de regering goedkeuring verleend voor de invulling van vacante functies binnen het ministerie van Binnenlandse Zaken. Jeffry Wongsowinangoen wordt waarnemend onderdirecteur Administratieve Diensten, terwijl Priscilla Tembong wordt aangesteld als waarnemend onderdirecteur Financieel Beheer.

Een belangrijk besluit betreft de toekenning van financiële middelen voor de uitvoering van diverse sportprojecten, evenals de toewijzing van middelen voor het National Infrastructure Project, fase 2. Deze projecten zijn van groot belang voor de verdere ontwikkeling van de infrastructuur en sportinfrastructuur in Suriname. Tot slot is er goedkeuring gegeven voor grondconversie aan in totaal 167 aanvragers. Dit besluit is een belangrijke stap in de bevordering van landgebruik en ontwikkeling van het nationaal grondbezit.

De regering blijft zich inzetten voor transparantie, verantwoording en de voortgang van essentiële ontwikkelingsprojecten in Suriname.