Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President santokhi te gast bij hidayetul islam ahle soennat wal jamaat hanafie

President Chandrikapersad Santokhi heeft op maandag 28 maart 2022 een bezoek gebracht aan de moslimvereniging Hidayetul Islam Ahle Soennat Wal Jamaat Hanafie te leiding 11a. Aan de vooravond van Ramadan heeft het staatshoofd de aanwezigen bemoedigende woorden toegesproken. Het staatshoofd werd vergezeld door minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken, districtscommissaris Shafiek Goelaman en de parlementsleden Henk Aviankoi, Sidik Moertabat en Barkat Mohab-Ali.

Ramadan is de negende maand in de islamitische kalender. In tegenstelling tot de Gregoriaanse kalender die op de zon is gebaseerd, werkt de islamitische kalender op basis van de maan. Dat betekent dat de ramadanmaand pas begint als het eerste streepje van de maan zichtbaar is. Dit kan per land verschillen. Tijdens de maand Ramadan vasten de belijders van het geloof. Voor veel moslims is het een periode van bezinning en verbroedering.

President Chandrikapersad Santokhi heeft geaccentueerd dat moslims met het vasten kunnen bijdragen aan de wereldvrede. “Als we vandaag naar de wereld kijken, dan zien we dat de wereld geteisterd wordt door oorlogen. Oorlogen die gepaard gaan met veel menselijk leed. Het is daarom belangrijk om tijdens deze Ramadan te bidden voor de wereldvrede”, aldus het staatshoofd. De regeringsleider is de Schepper dankbaar dat Suriname stapvoets uit het diepe dal kruipt. “Alleen met de kracht van de Schepper kan je een financiële malaise van meer dan vier miljard herstellen”, zegt de president.

Het staatshoofd heeft aangegeven dat het vasten discipline vereist. “Het is niet alleen een vasten van voedsel en drank, het is een vasten van je gedachten en gevoelens”, zegt de president. De regeringsleider is de verenging dankbaar, dat hij te gast mocht zijn bij de speciale gebedsdienst. Verder geeft hij aan dat het geloof ons moet sterken om plannen uit te voeren voor ons geliefd Suriname. “Ik vraag u daarom, om ons land en de bevolking te gedenken in uw gebeden, zodat we samen met respect voor elkaar, gezond en vredig mogen leven”, luidt de bede van de president.