Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President Santokhi ontvangt delegatie jubilerende dansschool Namita Nritya Vidya Bhavan

Dansschool Namita Nritya Vidya Bhavan heeft een bijzondere mijlpaal bereikt en vierde haar 23-jarig bestaan. Ter gelegenheid hiervan ontving president Chandrikapersad Santokhi op dinsdag 4 juni 2024 een delegatie van de school, waaronder de danslerares en tevens eigenaar Namita Ajodhia, op zijn kabinet. Bij de ontmoeting had het staatshoofd de eer om de website van de dansschool te lanceren. Op deze website is achtergrondinformatie te lezen over de dansschool en de Bharata Natyam-dans.

Tijdens het onderhoud overhandigde de danslerares aan president Santokhi het boek ‘Kal, Roots & Fruits’. Dit boek gaat over het ontstaan van de klassieke dans Bharata Natyam, de introductie ervan in Suriname, het verhaal van Namita Ajodhia, de geschiedenis van de dansschool en de toekomstmogelijkheden. Ajodhia gaf het staatshoofd uitleg over de ontwikkelingen die de dansschool in de afgelopen 23 jaar heeft doorgemaakt. Ze vertelde over de diverse activiteiten die tot nu toe zijn uitgevoerd. Dit omvat onder andere het samenstellen van tientallen dansproducties. Daarnaast heeft de dansschool verschillende optredens verzorgd, zowel lokaal als internationaal.

Eerder dit jaar heeft de dansschool haar derde regionale optreden uitgevoerd op Curaçao. Op het Caribische eiland heeft de dansschool een goede indruk gemaakt en positieve referenties opgedaan. De danslerares blikt met een tevreden gevoel terug op de afgelopen 23 jaar. “Een hele leerrijke periode. Elke keer leer je hoe je de kwaliteit binnen de dansschool kan blijven behouden en hoe je de saamhorigheid kan blijven bevorderen. En ik moet zeggen, ik ben heel erg tevreden. Want in Curaçao zag je echt de saamhorigheid onder de leerlingen en de ouders die waren meegereisd”, merkt Ajodhia op. Zij is ervan overtuigd dat er nog heel veel goeds in de toekomst is weggelegd voor de dansschool.

President Santokhi feliciteerde de leden van de dansschool met de 23ste verjaardag. Volgens hem heeft de school haar bestaansrecht bewezen en bijgedragen aan het behoud en de uitbreiding van cultuur. Het staatshoofd beseft hoe belangrijk het is om aan culturele overdracht te doen. De bijzondere viering past volgens hem in het kader van de herdenking van 151 jaar Hindustaanse Immigratie. Hij moedigde de school aan om verder te gaan met de uitbreiding van haar activiteiten en zich verder te blijven professionaliseren.