Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President Santokhi naar inauguratie Braziliaanse president

President Chandrikapersad Santokhi is in de ochtend van 1 januari 2023 naar Brazilië vertrokken en inmiddels geland in de hoofstad Brasilia. Het staatshoofd, dat vergezeld wordt door een kleine delegatie, gaat in op een uitnodiging van het zuiderbuurland om de inauguratie van de nieuwgekozen president Luiz Inácio Lula da Silva bij te wonen. Bij de ceremonie zullen staatshoofden van de regio aanwezig zijn.

Suriname en Brazilië onderhouden reeds jaren een stevige vriendschappelijke band. Brazilië is een van de grootste economieën in de wereld en ondersteunt Suriname op vele gebieden. President Santokhi zal tijdens het bezoek president Lula da Silva uitnodigen voor een officieel bezoek aan ons land, om onder andere verder invulling te geven aan de strategische relatie met het buurland.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) is ook deel van de delegatie. Hij zal van de gelegenheid gebruik maken om gesprekken te voeren met de nieuwe Braziliaanse minister van Buitenlandse Zaken, waarbij er zal worden ingegaan op enkele onderwerpen over de bilaterale als ook multilaterale samenwerking. De Surinaamse bewindsman zal onder meer internationale en regionale ontwikkelingen c.q. problemen bespreken met zijn collega-minister.