Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President Santokhi: ‘’Langzaam uit het dal’’

President Chandrikapersad Santokhi garandeert de samenleving dat de situatie waarin Suriname zich bevindt, langzaamaan beter wordt. ‘’Wij komen stap voor stap uit het diepe dal. Het lokaal en internationaal vertrouwen groeit elke dag’’. Met de maatregelen die de regering reeds getroffen heeft en nog zal treffen, zal de economie binnen niet al te lange tijd op het juiste spoor gebracht worden.

De president riep tijdens een regeringspersconferentie op woensdag 13 januari 2021 de samenleving op te kijken naar de feiten en weinig te focussen op stoorzenders. “Deze regering is druk bezig het land uit het dal te halen. Na de bijkans zes maanden dat de regering aanzit zullen bepaalde zaken in versneld tempo ontwikkeld worden”, zei het staatshoofd. President Santokhi liet ook een waarschuwend geluid richting degenen die misbruik willen maken van de democratische vrijheden in het land. “Dat soort zaken zal de regering niet tolereren.”
De gemeenschap wordt gevraagd de regering de ruimte te geven om het land uit de crisis te halen. Dat het vertrouwen internationaal groeit, blijkt ook uit de gesprekken die met het buitenland gevoerd worden. Met de Caricom-staatshoofden is er van gedachten gewisseld over beleidskwesties en ook met premier Mark Rutte van Nederland zijn er gesprekken gevoerd. Ook de komst van de Amerikaanse legertopper Craig Faller geeft aan dat het buitenland vertrouwen heeft in deze regering.