Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President Santokhi in vergadering met Caricom-jongeren

In aanloop naar de 43ste Reguliere Caricom Staatshoofdenvergadering heeft president Chandrikapersad Santokhi zich laten inlichten over jongerenvraagstukken in de regio. Het staatshoofd heeft zich tijdens een Caricom Youth Forum samen met Caricom-jongerenvertegenwoordigers gebogen over de uitdagingen en toekomst van de doelgroep. Het staatshoofd heeft samen met Surinaamse jongeren op vrijdag 24 juni 2022 deelgenomen aan deze virtuele meeting met jongeren van de regio.

Om de mening van de president te weten over jeugdvraagstukken, hebben de jongeren enkele vragen gesteld aan het staatshoofd. Hij heeft hierop antwoord gegeven vanuit het gebouw van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), vanwaar uit de Surinaamse delegatie heeft deelgenomen.

Suriname is portfoliohouder van het Jeugdbeleid binnen de Caricom. President Santokhi heeft de participanten beloofd zich sterk te zullen blijven maken voor zaken aangaande jongeren. Het staatshoofd heeft benadrukt dat de jeugd de ruimte moet krijgen om inbreng te hebben bij het formuleren van beleid voor vraagstukken waarmee zij te kampen heeft.

“Jullie als jeugdvertegenwoordigers zijn niet alleen de toekomst, maar ook de huidige voorvechters voor verbetering van de toekomst.” Het staatshoofd drukte de jongeren op het hart om zich in te zetten voor het behoud van een leefbare toekomst. “Wij die nu leidinggeven, zullen er nog 10, 20 of 30 jaar zijn, dus het gaat allemaal om jullie en de generaties die volgen.”

Shelby Moekiran, secretaris Inhoudelijke Commissie van de 43ste Caricom Heads of Government, spreekt van een unicum, omdat jongeren voor het eerst een platform zullen krijgen tijdens het evenement. De Caricom-jeugd heeft in het vervolgprogramma over de volgende aspecten van gedachten gewisseld: Educatie & Cultuur; Identiteit en Burgerschap; Milieubescherming en Klimaatsverandering; Economische Versterking; Gezondheid en Welzijn; Naleving van mensenrechten en Veiligheid alsook Innovatie en Technologie.