Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President geïnformeerd over Twin Hearts meditatie

Karin Sewpersad, als gecertificeerd pranic healer verbonden aan de groep Pranic Healing Suriname, bracht een bezoek aan president Chandrikapersad Santokhi om hem en zijn gevolg te informeren over de Twin Hearts meditatie. Twin Hearts meditatie is een meditatietechniek bedoeld voor dagelijkse energetische reiniging, om op te laden of te vitaliseren en de verbinding met onze goddelijke bron met al zijn kwaliteiten te versterken. De sessie vond plaats op zaterdag 6 juli op het Presidentieel Paleis.

Met meditatie worden de chakra’s en aura’s gereinigd en versterkt en wordt stress verminderd. Sewpersad legde uit dat Twin Hearts meditatie een techniek is die verschillende voordelen heeft. “De essentie van Twin Hearts meditatie is dat we twee poorten naar spirituele groei openen en activeren.  De twee harten waar we het over hebben, de Twin Hearts, zijn de hart chakra en de kruin chakra. Dat is de essentie ervan. De ene is de emotionele poort, de andere is de spirituele poort.”  Sewpersad legt verder uit dat deze vorm van meditatie het zuiveren van liefde is middels vibratie, en  de goddelijke energie verspreidt. “We verhogen de vibratie van onszelf, onze omgeving, ons land en de hele wereld”, aldus Sewpersad. Volgens haar kan deze meditatiepraktijk een diepgaand effect hebben op zowel individueel als collectief niveau. Het combineren van de hartchakra en de kruinchakra opent nieuwe dimensies van spirituele groei en heling.

President Santokhi sprak zijn waardering uit over de Twin Hearts meditatie: “Ik heb een overtuiging, het hoeft niet altijd uitgesproken te worden, maar het laat sporen na in ons leven. Het paleis, symbool voor ons doel en onze gemeenschap, is buitengewoon belangrijk. Iedereen kijkt ernaar. Hopelijk krijgt iedereen met de energie die we achterlaten een deel van die kracht, zodat ook zij kunnen bijdragen aan een betere samenleving.”

De president  is ervan overtuigd dat deze meditatievorm zal bijdragen aan een betere, bijzondere samenleving waarin gestreefd wordt dat mensen niet alleen materiële waarden najagen, maar ook spirituele verrijking vinden. Volgens het staatshoofd geeft spiritualiteit zekerheid en verrijkt het de ziel. “Dat is waar we naartoe moeten werken: een samenleving die verrijkt is door spirituele waarden.” Hij geeft aan dat het gevoel van spirituele kracht in je fysieke omgeving belangrijk is, en dat spiritualiteit essentieel is. Volgens hem geeft dit kracht en zin. “Als we deze groep verder kunnen uitbreiden, ook naar andere districten, kunnen we nog meer positieve energie verspreiden. Laten we samenwerken om positieve veranderingen in ons land te brengen en mensen gelukkig te maken. We hebben niet veel nodig om gelukkig te zijn; voldoende energie en eenheid zijn genoeg”, aldus het staatshoofd.