Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President Cup SKD 2024 succesvol afgesloten


Met de prijsuitreiking door president Chandrikapersad Santokhi werd het damtoernooi President Cup SKD 2024 officieel afgesloten. Tijdens de ceremonie, die plaatsvond op zondag 9 juni 2024 in het Denksportcentrum op het complex van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, reikte president Santokhi de trofeeën uit aan de winnaars. Kampioen Guno Burleson, semi-kampioen Gerson Bendt, en derdeplaatswinnaar Stanley Moetoer werden beloond voor hun uitstekende prestaties. De ceremonie sloot een reeks intensieve wedstrijden af en erkende de prestaties van alle deelnemers die hebben deelgenomen aan het Surinaams Kampioenschap Dammen (SKD)

De President Cup SKD 2024, is voor de tweede keer georganiseerd door de Surinaamse Dambond (SDB), en werd gehouden van 24 april tot 30 mei 2024. Het toernooi bracht 43 dammers van diverse lid verenigingen van de SDB samen in een spannende competitie. Veertien daarvan, met eraan toegevoegd de twee kampioenen uit 2023, bekampten elkaar in de finale. Dit toernooi is een belangrijk evenement binnen de Surinaamse damsport en biedt een platform aan de beste damtalenten van het land om hun vaardigheden te tonen. De SDB blijft zich inzetten voor de promotie van deze intellectuele sport door middel van dergelijke toernooien en evenementen. De SDB streeft ernaar om de damcultuur in Suriname te bevorderen en te ondersteunen. Bondsvoorzitter Desharan Sital merkte op dat er plannen zijn om damevenementen in verschillende districten te organiseren. Hij benadrukte het doel om dit toernooi voort te zetten en meer jongeren erbij te betrekken. “Het maken van Suriname tot een ‘damland’ is mijn streven.” Sital bedankte de regering en de president voor hun steun bij de organisatie van het toernooi. Hij waardeerde ook de deelnemers die ondanks het slechte weer toch aanwezig waren.

President Santokhi wees op het belang van sport voor de samenleving en de noodzaak van overheidssteun. Onlangs is hiervoor ruim SRD 2 miljoen goedgekeurd. Hij gaf aan dat het tijd is dat ook de damsport in Suriname meer aandacht krijgt en kijkt uit naar de plannen van de SDB om de sport verder te ontwikkelen. Daarnaast verzekerde hij de bond van voortdurende steun vanuit de regering. De regeringsleider is ook blij met de betrokkenheid van jongeren. “Gezien de prestaties op wereldniveau kunnen wij stellen dat de damsport vele verdiensten kan opleveren aan het land”, onderstreepte het staatshoofd