Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

PG en leden HvJ beëdigd

President Chandrikapersad Santokhi heeft op maandag 14 augustus 2023 op het Presidentieel Paleis in aanwezigheid van zijn regeerteam Mr. Garcia Paragsingh beëdigd tot procureur-generaal. Zij heeft ruim twee jaar waargenomen in deze functie. Behalve van de procureur-generaal heeft het staatshoofd ook de eed afgenomen van plaatsvervangend rechter Eric Rudge als lid en jurist Cynthia Klein-Jules, plaatsvervangend lid van het Hof van Justitie (HvJ). 

De rechterlijke macht wordt hierdoor versterkt. Deze functie is geen onbekend terrein voor Mr. Garcia Paragsingh, daar zij sinds 13 april 2021 belast was met de waarneming op het Openbaar Ministerie. Dit geeft ons het vertrouwen dat zij op professionele wijze haar functie in alle onafhankelijkheid zal uitdragen. “Als president zal ik voortgaan om de nodige voorzieningen te treffen ter versterking van het functioneren van een onafhankelijke Rechterlijke Macht, zowel voor de zittende als voor de staande magistratuur”, benadrukte het staatshoofd. De beëdiging van de procureur-generaal is een impuls die bijdraagt aan de versterking van de Rechtstaat Suriname.

Ook de invullingen van de posities van HvJ zijn geen eenvoudige taken. De leden van het HvJ dienen niet alleen kennis van recht, maar ook kennis over de samenleving te bezitten en integer en van onbesproken gedrag te zijn. “Ik ben ervan overtuigd dat de beëdigde leden ook in deze hoedanigheid uitstekende prestaties zullen leveren en het vertrouwen in de Rechterlijke Macht, zowel nationaal als internationaal, hoog zullen houden”, aldus de president. President Santokhi feliciteert de beëdigde functionarissen met hun nieuwe functies en wenst hen heel veel succes toe bij de uitoefening van hun ambt.