
President Chandrikapersad Santokhi heeft een vruchtbaar overleg gevoerd met de Nationale Jongeren Scholieren Studenten Belangenorganisatie Suriname (NJSSBOS). Hierbij waren vertegenwoordigers van verschillende scholen aanwezig alsook de presidentiële werkgroep Nationaal Studenten Ontwikkeling Coördinatie. Tijdens het onderhoud op vrijdag 2 mei 2025 werden knelpunten besproken die het onderwijsproces op de scholen belemmeren.
De NJSSBOS bracht een aantal urgente problemen onder de aandacht, waaronder de lage waterdruk en het tekort aan studiemateriaal bij verschillende studierichtingen van het NATIN. Volgens NJSSBOS zorgt het tekort aan actueel studiemateriaal ervoor dat studenten, met name op het NATIN, nauwelijks kansen krijgen om fouten te herstellen. Daarnaast sluit het verouderde materiaal niet aan op de hedendaagse technologische ontwikkelingen, waardoor studenten onvoldoende voorbereid worden op de eisen van de moderne maatschappij.
Het 3-jarig havo kampt onder meer met slecht functionerende sanitaire voorzieningen, een tekort aan leslokalen en achterstallig onderhoud aan het schoolgebouw. De school heeft uit eigen initiatief en met eigen middelen de bibliotheek, die aan renovatie toe was, opgeknapt. Echter waren de financiële middelen niet toereikend om het werk af te ronden, waardoor de scholieren nog geen gebruik kunnen maken van de bibliotheek.
President Santokhi toonde zich ingenomen met de openhartige bijdrage van de NJSSBOS en benadrukte dat de regering bereid is werk te maken van de aangedragen issues. Hij riep de organisatie op om per school een overzicht te maken met prioriteiten en begrotingen, zodat deze snel kunnen worden ingediend.

Om de communicatie en uitvoering te versterken, heeft de president de NJSSBOS voorgesteld twee leden voor te dragen die zitting zullen nemen in de presidentiële werkgroep Nationaal Studenten Ontwikkeling Coördinatie. Hiermee beoogt het staatshoofd een directe en constructieve samenwerking tussen de jongerenorganisatie en de overheid. Hij onderstreepte het belang van goed onderwijs en een stimulerende leeromgeving, en blijft daarom inzetten op structurele verbeteringen binnen het middelbaar onderwijs.