Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Hoofdbestuur VHP dringt bij president aan op opvoeren communicatie

Het hoofdbestuur van de VHP dringt bij president Chandrikapersad Santokhi erop aan de communicatie naar de samenleving toe op te voeren. De bestuursleden zijn op donderdag 16 maart 2023 op voorgesprek bij het staatshoofd geweest in voorbereiding op de nationale dialoog. Volgens Urmila Ramlagansing begrijpt de samenleving de maatregelen die genomen worden om herstel te brengen, maar zaken lijken zwaar en simultaan over te komen. Ondervoorzitter Glenn Oehlers merkt op dat er onvoldoende wordt gecommuniceerd. Hij legde ook de nadruk op transparantie.

Oehlers heeft tijdens de meeting een aantal punten aan het staatshoofd voorgehouden die aandacht behoeven én welke na een eerdere meeting van het hoofdbestuur met de structuren in een verslag zijn vervat. Het gaat onder meer om het armoedevraagstuk, veiligheid, communicatie naar de samenleving en binnen de coalitie, reshuffling, onderwijs, infrastructuur, koersstijging, koopkrachtversterking, het sociaal vangnet en andere sociale programma’s, medische zorg, het kiesstelsel, woningnood, transport en betaalbare basisgoederen. Het verslag is tijdens de vergadering aan de president overhandigd.
Voorgesteld werd inkomstenverhogende maatregelen door te voeren bij onder meer de douane. Volgens Dew Sharman zal het staatshoofd inkomstenverhogende maatregelen heel serieus moeten nemen. Hij gaf aan dat onder meer in de bosbouwsector gelden gegenereerd kunnen worden. Verder vroeg Sharman ook aandacht voor de performance van de regering. Mahinder Jogi stond stil bij het effect van kansspelen binnen de samenleving en de koers. Hij ging ook in op het vuurwapenbeleid wanneer het gaat om de veiligheid van ondernemers.

Aangegeven is dat friends & familie een veel besproken kwestie is binnen de samenleving. Volgens het hoofdbestuur moeten er daden worden gesteld. Zo zullen er ten aanzien van benoemingen zaken teruggedraaid moeten worden daar waar dat moet gebeuren. Jogi benadrukt dat er binnen de regeercoalitie verantwoordelijkheid genomen moet worden. Ramlagansing brak een lans voor de middenklasse, die volgens haar ook zware klappen krijgt en aan het verdwijnen is. De bestuursleden geven aan dat er een vertrouwenscrisis is en dat er daadkracht getoond moet worden.
President Santokhi sprak van goede en positieve voorstellen. Hij is uitgebreid ingegaan op punten die zijn aangedragen. Volgens het staatshoofd moet de tweede helft van de regering een different ball game zijn. De regering zal de voorstellen op agenda brengen.

Meer nieuws