Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Delegatie van Republic Bank toont interesse in ondersteuning olie- en gassector

Een delegatie van Republic Bank heeft een beleefdheidsbezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi op zijn kabinet. Tijdens deze ontmoeting die op 26 juni 2024 plaatsvond heeft de bank haar intentie kenbaar gemaakt om ondersteuning te bieden aan de olie- en gassector in Suriname. De delegatie bestond uit de vicepresident van Republic Financial Holdings Limited in Trinidad & Tobago en tevens president-commissaris van Republic Bank in Suriname, Vic Salickram, managing director van Republic Bank Suriname, Brian Alleyne, en twee financiële directeuren van Republic Financial Holdings Limited, Ian Benjamin en Michael Noel.

Als bank in de Caribische regio, ziet Republic Bank het belang zich te committeren aan de ontwikkeling van de Caricom. Salickram benadrukte het belang voor de bank om haar betrokkenheid bij Suriname en haar groei op langtermijn te versterken. Het bezoek aan het staatshoofd van Suriname bood de gelegenheid om mogelijke samenwerkingsgebieden te bespreken, met name de opkomende olie- en gassector, waarin de bank haar steun wil bieden.

Republic Bank positioneert zichzelf als een solide partner en streeft ernaar bij te dragen aan het economisch herstel van Suriname, wat zowel het land als de bank ten goede zal komen. Daarnaast werden andere sectoren zoals woningbouw en lokale Surinaamse bedrijven besproken waarin de bank kan assisteren. Salickram verklaarde dat de bank de komende periode nauwgezet zal werken aan plannen die maximale voordelen opleveren.

President Santokhi is ingenomen met de intenties van de bank en deelde zijn visie om de private sector significant te stimuleren. “Ook uit de private sector kunnen er investeerders ontstaan”, merkte hij op. Hij benadrukte echter dat momenteel de meeste investeerders uit het buitenland komen, zoals de Inter-American Development Bank (IDB) die in vele projecten heeft geïnvesteerd. De president kijkt uit naar een steeds nauwer partnerschap met de Republic Bank.