Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

CKP stimuleert professionele groei met training Journalistiek Schrijven

Zes gedreven redactieleden van de afdeling Communicatie Kabinet President (CKP) van het Kabinet van de President, hebben met succes de training Journalistiek Schrijven afgerond. Dit als onderdeel van een initiatief om de kwaliteit en het schrijfniveau van de redactiemedewerkers te verbeteren. Deze driedaagse training is in maart 2024 gehouden in de multi-mediazaal van de Academie voor Hoger Kunst en Cultuur Onderwijs (AHKCO) en werd verzorgd door de voorzitter van de Stichting Ter Bevordering van de Journalistiek in Suriname (SBJS), mw. Jane Kolf-Bergraaf en opleidingscoördinator Chantal Entingh-Vyent. De zes cursisten mochten op vrijdag 31 mei 2024 in het gebouw van de Communicatie Dienst Suriname (CDS) hun certificaat in ontvangst nemen.

Tijdens de intensieve sessies zijn diverse aspecten behandeld, waaronder de principes van schrijven en de werkwijze van een overheidscommunicatieprofessional. Daarnaast zijn ook interviewtechnieken en presentatietechnieken uitgebreid aan bod gekomen. De deelnemers hebben gedurende de training hun kennis en vaardigheden op het gebied van journalistiek schrijven aangescherpt onder begeleiding van de twee voornoemde ervaren professionals in het vakgebied. Met het behalen van hun certificaat hebben de cursisten een bewijs ontvangen van hun groei en toewijding aan effectieve communicatie binnen de overheidssector.

Tijdens de certificaatuitreiking werd door de trainers wederom benadrukt hoe essentieel het is om hoogwaardige journalistieke vaardigheden te bezitten en effectief te communiceren als overheidsinstantie. De training heeft de deelnemers voorbereid om deze principes toe te passen in hun dagelijkse werkzaamheden en om bij te dragen aan transparante en doelgerichte communicatie.

Het Communicatie Kabinet President (CKP) blijft zich inzetten voor de professionele ontwikkeling van zijn medewerkers en hecht veel waarde aan continue leertrajecten zoals de training Journalistiek Schrijven. De zes cursisten zijn: Furgél Hek, Sharina Lachman, Cherlique Lilienthal, Abigail Kemp, Arti Lachman en Rujeania Sabajo. Uit de zes is Furgél Hek bestgeslaagde geworden met een gemiddeld cijfer 8.0 voor Journalistiek Schrijven en interview- en presentatietechnieken 8.5.