Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de Vice President

VP gaat in op hulpvraag zieke kinderen

Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk stelt dat er een structurele oplossing moet komen, met betrekking tot middelen voor ouders en kind die voor medische hulp via de ARMULOV-regeling naar het buitenland moeten. Drie ouders met zieke kinderen hebben zich op maandag 21 februari 2022 aangemeld voor hulp bij VP Brunswijk. Het gaat om Kelvin P. (3), Ezechiël B. (3) en Merusha S. (9).

Bij twee van deze kinderen hadden de ouders de financiële middelen niet om met hun kinderen af te reizen naar Columbia. Voordat zij toestemming krijgen om af te reizen moeten de financiële middelen voor tickets, hotel-, en verblijfkosten worden betaald. Deze kosten lopen op tot bijkans 5000,- US Dollar per kind.

De bewindsman wil dat, vanwege de zovele gevallen die zich al hebben aangemeld op zijn kabinet, de regering serieus naar dit vraagstuk kijkt. “Ik help graag en met alle liefde, echter kan ik niet altijd direct inspelen”. Sinds zijn aantreden hebben tussen de 20 en 30 van dit soort gevallen zich aangemeld op het kabinet. In twee van deze gevallen heeft VP Brunswijk voorzien in een groot deel van de nodige middelen. De ouders waren zeer ingenomen met deze handreiking van VP Brunswijk en zijn hem dankbaar