Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de Vice President

Voor het eerst bereidverklaringen verstrekt in Brokopondo

Voor het eerst bereidverklaringen verstrekt in Brokopondo

In het district Brokopondo zijn meer dan 700 bereidverklaringen uitgereikt.Burgervader Mendelzoon zegt dat dit de eerste keer is dat er grondpapieren zijn uitgereikt in zijn district. Hij noemt deze uitreiking die op vrijdag 24 maart 2023 plaatsvond, een heugelijk gebeuren.

Vice president (VP) Ronnie Brunswijk die samen met de minister van Grondbeleid (GBB) en Bosbeheer, Dinotha Vorswijk de uitreiking deed, zei dat hij als binnenlandbewoner er trots op is daar te mogen staan als Vice-President, maar nog meer als busikondre pikin die meehelpt ontwikkeling te brengen in het binnenland. Hij drukte de bewoners op het hart niet te wachten op ontwikkeling vanuit de overheid. Maar zelf het voortouw te nemen en te werken aan de ontwikkeling van hun gebied.

De GBB-minister vertelde dat in samenspraak met de VP is ingespeeld op de vraag naar zekerheid en ondersteuning van de districtsbewoners. Met deze aanzet is een begin gemaakt om de achterstand in te lopen. De bewindsvrouw sloot haar toespraak af met instructies voor de te volgen procedure.