Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de Vice President

Vids bespreekt brandende punten VP Brunswijk

De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden Suriname (VIDS) heeft Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk uitgenodigd voor een 4-daagse conferentie in West-Suriname. De conferentie is gepland voor augustus dit jaar. Deze uitnodiging werd gedaan aan de VP tijdens een regulier bezoek van een VIDS-delegatie op maandag 21 februari 2022. In het programma is ook opgenomen de verkiezing van de nieuwe voorzitter van de VIDS. Om de vijf jaren vindt er verkiezing plaats. De VP heeft aangeboden de organisatie een bijdrage te geven om de conferentie voor te bereiden.

Richardo Pané, kapitein van Galibi, tevens bestuurslid van de VIDS, gaf de VP een lijst van benodigde materialen voor de bouw van twee boten. Ook hier zal VP Brunswijk financieel inkomen. Ook werd zijn aandacht gevraagd voor de grondenrechten problematiek en de conceptwet Grondconversie. De kapitein besprak verder het erosie probleem in Galibi. Er volgt een oriëntatie bezoek.

Verder werd het slepend probleem van het dorp Powaka aangekaart. De VP gaf aan gevraagd te hebben naar een lijst met de juiste namen van de mensen die hun beklag deden. Tot heden heeft hij geen respons ontvangen. Hij belde terstond naar minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer en gaf de opdracht de zaak af te handelen. Tot slot vroeg de VIDS aan Vice-President Brunswijk hen in de gelegenheid te stellen om in De Nationale Assemblee zelf zaken aan de regering voor te leggen