Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Binnenlandse Zaken

Vaste Commissie DNA staat achter het Public Sector Reform plan

Vaste Commissie van de Nationale Assemblee voor het ministerie van Binnenlandse Zaken, is in navolging van de launch van het Public Sector Reform plan ook breedvoerig ingelicht door minister Bronto Somohardjo over de uitvoer van het Public Sector Reform Programma (PSR). Deze sessie vond plaats op het hoofdkantoor van zijn departement. De BiZa bewindsman werd in zijn presentatie bijgestaan door directeur Binnemlandse Zaken Nasier Eskak, Saima Cabenda van het Bureau van de Minister en onder directeur Marjorie Mullier van Personeelsontwikkeling Organisatie en Efficiency Beleid.

De Commissie benadrukte dat ook zij het PSR-plan ondersteunen alsmede bereidt zijn mee te willen werken aan het wijzigen van de personeelswet. “Daar ben ik heel erg blij mee, want de personeelswet is toe aan veranderingen om te voldoen aan de huidige tijdgeest, laat de bewindsman optekenen. Ook gaf hij aan de vaste commissie erkentelijk te zijn voor hun ondersteuning en begrip. De DNA Vaste Commissie gaf aan de bewindsman mee om vooral in de districten de mobiele registratie units op te starten. De leden van de commissie zijn: Karto E (vz), Moestadja S, Ramdien H, An Sadie, Kanape Remie, Moertabat S.

Op Zaterdag 1 oktober 2022 is het ministerie gestart met twee hoofdactiviteiten die voortvloeien uit het PSR programma, t.w het openen van de venster voor de ambtenaren die de dienst vrijwillig willen verlaten en de verplichte Landsdienaren Registratie (LDR). Het doel hiervan is om de overheid te herstructureren.

Registeren kan fysiek op het hoofdkantoor van BiZa

via de mobiele units of digitaal via https://ldr.egov.sr.

Indien u verdere informatie wenst kan dat via de helpdesk die te bereiken is op de nummers: 8881052 of 8881403.

Lantiman registreer fu yep’ Overheid Structureer!