Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de Vice President

Vaktrainingen voor zelfredzaamheid en armoedebestrijding

Na een vier maanden durende vaktraining hebben 41 cursisten, uit handen van onder meer Vice President (VP) Ronnie Brunswijk en minister Steven Mac-andrew van Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ), een certificaat in ontvangst mogen nemen. Deze uitreiking vond plaats in het multifunctioneel centrum te Sophia’s Lust, op woensdag 17 januari 2024.

In augustus van het afgelopen jaar startte ongeveer 60 personen met de basisvaktrainingen: GaWaSa, Electro huisinstallatie en Textiele werkvormen. Deze trainingen vallen onder een samenwerkingsproject tussen stichting Sophia’s lust en het kabinet van de VP. De trainingen zijn verzorgd door instructeurs van de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling ( SAO) en totaal gefinancierd door het kabinet.

VP Brunswijk en de AWJ-bewindsman zijn het er mee eens dat de SAO de juiste organisatie is om vaktrainingen te verzorgen aan jong en oud. De bedoeling van deze vaktrainingen is, om personen in stad en distrikt kennis en vaardigheid bij te brengen voor zelfredzaamheid en armoedebestrijding.

VP Brunswijk zei tijdens zijn toespraak dat je niet alleen met pakketten armoede kan bestrijden, maar ook door het laten volgen van vaktrainingen. Aan het eind van de training zijn de cursisten in staat te voorzien in hun eigen levensonderhoud, door middel van een eigen onderneming en/of elders te werken. Deze trainingen zullen zowel in stad als distrikt worden verzorgd, geïnitieerd vanuit het kabinet van de VP.

De cursisten kregen van het kabinet een verrassing, namelijk tools in de vorm van naaimachines en gereedschappen om hun opgedane kennis uit te oefenen in de praktijk. Vervolg trainingen voor deze cursisten zijn niet uitgesloten.