Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de Vice President

Themen krijgt $ 2000 voor medische behandeling

Vice President (VP) Ronnie Brunswijk heeft een geldbedrag van USD 2000 overhandigd aan Sylvia Themen. Deze geste is bedoeld voor haar medische behandeling in Nederland. De schenking werd gedaan op dinsdag 11 april 2023 op het kabinet van de VP. Themen kan later in het jaar, nog voor haar vertrek, rekenen op een aanvullend bedrag.

De VP werd door leden van zijn politieke partij erop geattendeerd dat Themen hulpbehoevend was. Ze lijdt aan een zeldzame ziekte die voor vergroeiing van de onderlip heeft gezorgd. Geruime tijd was haar foto te zien op de Sociale Media. Themen heeft verklaard dat lokale medici tot twee maal toe tevergeefs hebben geprobeerd haar te helpen. Ook in Frans Guyana heeft de medische hulp niet mogen baten. In Nederland schijnt er wel hulp te zijn, maar het financieel kostenplaatje is zeer hoog. Ze heeft de middelen niet om de onkosten zelf te dekken.

Ondertussen is op de Sociale Media een inzamelingsactie (go fund) gestart om Themen een helpende hand te bieden. Lokaal en internationaal kunnen personen geld doneren. VP Brunswijk wenst van harte te zien dat ze zo gauw mogelijk wordt geholpen. Daarom levert hij ook zijn bijdragen. Themen zegt dat ze op 15 mei officieel wordt geïnformeerd wanneer ze kan vertrekken naar Nederland voor de behandeling.