Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Financiën en Planning

Sportdag moet saamhorigheid Korps Douane internationaal bevorderen

Het Korps Douane Suriname organiseert voor de eerste keer de Internationale Douaneweek voor de ABC-eilanden. In dat kader worden er van 23 tot en met 26 januari een tal van activiteiten ontplooid. Op donderdag 25 januari 2024 is een sportdag georganiseerd in de Memre Boekoe Kazerne. Hierbij kwamen verschillende takken van sport aan de orde waaronder voetbal, volleybal, slagbal, basketbal, troefcall en dammen. Het doel van de sportdag is om de saamhorigheid binnen het Korps Douane internationaal te bevorderen.

“Sport brengt mensen bij elkaar”, zegt Joyce de Vlugt, voorzitter van de Douanebond Suriname. Door samen deel te nemen aan sportieve activiteiten, kunnen collega’s uit verschillende landen elkaar beter leren kennen en een band opbouwen. Dit kan volgens voorzitter De Vlugt leiden tot een betere samenwerking en communicatie tussen de verschillende eenheden en landen binnen het Korps Douane, wat essentieel is voor het effectief uitvoeren van hun taken op internationaal niveau.

Soraya Pols-Strick, waarnemend hoofd Douane Curaçao, zegt dat ze heel erg blij is om de Douane Week in Suriname mee te mogen maken. Haar delegatie bestaat uit 33 collega’s. De sportdag is volgens haar bedoeld om de teambuilding te bevorderen. Er zal ook gekeken worden hoe er verder invulling gegeven kan worden aan de samenwerking tussen de ABC-landen en Suriname. Verder spreekt ze de wens uit dat ook andere collega’s vanuit de regio zoals Sint-Maarten in de toekomst zullen deelnemen aan de Douane Week.