Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Binnenlandse Zaken

Somohardjo: sterke week voor CBB

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) maakt een inhaalslag om de decentralisatie van de dienstverlening niet alleen dichterbij te brengen, maar ook klantvriendelijker. In dit kader zijn de afgelopen week in het district Sipaliwini en Para de 44e en de 45e bureau voor Burgerzaken (BvB) opengesteld, waar de lokale burgerij voor alle diensten terecht is. Dit gebeurde in aanwezigheid van directeur Anastatia Kanape-Poki van Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB),BiZa directeur Nasier Eskak, BiZa HRM directeur Jacintha Thomas-Alfaisi, parlementariërs Karto en Kanape, DC Deel en andere gezagsdragers.

In Sipaliwini te stoelmanseiland werd de BvB door Vice President Ronny Brunswijk en Minister Somohardjo van Biza op donderdag 17 november heropend. Minister Somohardjo gaf aan dat al een aantal keren is geprobeerd om te Stoelmanseiland een BvB te openen. De eerste keer was vlak voor de verkiezing van 2015, toen werd de BvB weer na 2 maanden gesloten . De minister die een gedeelte van zijn speech in het aucaans deed gaf aan dat dit keer de BvB niet voor 2 maanden of voor 2 jaren openblijft maar voor altijd. De ambtenaren zijn ready om de bevolking van dienst te zijn.

Vice President Ronnie Brunswijk was verheugd om eindelijk de BvB te “Stoelie” te heropenen , vooral in deze moeilijke tijd is het een uitkomst voor het volk want nu hoeven ze geen vervoer meer naar de stad te betalen maar kunnen ze al hun cbb zaken doen te Stoelmanseiland.

De BvB van Para staat te Rijsdijk aan de Agootoe Mainstraat en werd op woensdag 16 november opengesteld. Hier onderstreepte CBB directeur Kanapé – Pokie, de slagzin van “w’o kenk a tori.” En dit zal voor alle districten gelden, verzekert ze.

Zowel in Para als Sipaliwini was BiZa directeur Eskak in zijn noppen en garandeerde dat de regering Santokhi – Brunswijk haar belofte nakomt door de dienstverlening naar de samenleving toe te brengen. Veertien jaren geleden was het voor het laatst dat er een nieuw BvB kantoor werd opengesteld.