Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij

Rehabilitatie landbouw infrastructuur Nickerie vangt aan

Met de ondertekening van de contracten vandaag tussen de 12 waterschappen in het district Nickerie en de ministeries van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), hebben de waterschappen een belangrijke stap gezet voor de rehabilitatie van de landbouw infrastructuur in hun respectieve gebieden.

Deze ondertekening welke de waterschappen verplicht zich te houden aan de onderhoudsplicht van dammen, lozingen, sluizen en irrigatieleidingen was een van de belangrijkste vereisten van de Inter- American Development Bank (IDB), die de financierder van dit project is. Ons land is een lening overeenkomst van 30 miljoen US-dollar aangegaan voor dit project. De rehabilitatie van 6 van de 12 waterschappen is onderdeel van het duurzaam landbouw productiviteits project welke tot 2025 zal lopen.

Dit project moet resulteren in verbetering van het waterbeheer en de produktie en landbouw gegevens die uiteindelijk moeten resulteren in een betere besluitvorming. Er is de afgelopen maanden hard getrokken door LVV en ROS om tot dit moment te geraken, omdat het merendeel van de waterschapsbesturen reeds demisionair waren en er dus verkiezingen moesten worden georganiseerd.

Minister Parmanand Sewdien van LVV drukte de boeren op het hart om het duurzaam landbouw productiviteits project te omarmen, omdat deze ook de organisatiegraad binnen de waterschappen ten goede zal komen. Met de ondertekening van de contracten komen er vanuit de IDB-lening middelen vrij om het proces van aanbesteding voor de werkzaamheden in de verschillende waterschappen op te starten. Zo ligt het in de bedoeling dat binnen 4 maanden de werkzaamheden in de waterschappen Waldeck, Sidoredjo, Margarethenburg en Clarapolder van start gaan en dat het werk binnen 6 maanden wordt opgeleverd. Het project voorziet ook in subsidies aan de waterschappen voor onderhoud van de infrastructuur die binnen 4 jaren gefaseerd zal worden afgebouwd en worden overgedragen aan de waterschaps besturen. Minister Sewdien sprak de felicitaties uit aan het adres van de 12 waterschaps besturen met de aanmoediging de autoriteit van waterschap ten volle te exerceren ter verbetering van hun gebied. Na de ondertekening begaf minister Sewdien zich naar 1 van de 3 kantoorruimten voor een orientatie, die ook binnen dit project is opgezet voor de waterschapsbesturen.