Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de Vice President

Problemen Pikien Saron vereisen duurzame oplossing

Dorpelingen van Pikien Saron zijn teneinde raad en hebben alle hoop gesteld op Vice President (VP) Ronnie Brunswijk. Het dorp kampt met tal van problemen, waaronder de slecht begaanbare weg die langs hun dorp loopt naar West Suriname. Op maandag 20 juni 2022, hebben ze op het kabinet van de VP een petitie ingediend, waarin hun noden en problemen zijn vervat. De petitie werd overhandigd door Mayrell Karoeme aan de VP.

De dorpelingen hebben de afgelopen periode actie gevoerd door de weg te barricaderen. Eerder werd dit gedaan door de dorpelingen van Bigi Poika. De weg geraakte in een zeer deplorabele staat door vooral de houtvrachtwagens. De VP heeft de bewoners op het hart gedrukt om niet meer over te gaan tot barricaderen van de weg. Momenteel heeft de districtscommissaris(DC), Marlene Joden, reeds maatregelen getroffen voor de weggebruikers.

VP Brunswijk wil evenals de dorpelinge gaan voor een structurele en duurzame oplossing. Hij zal een beroep doen op het ministerie van Openbare Werken, om tenminste deskundigen te sturen om de weg te inspecteren, zodat deze in één keer goed wordt aangepakt. Vooralsnog is het asfalteren van dit gedeelte van de weg nog niet aan de orde, meent hij. Voor nu hebben enkele ondernemers actie ondernomen om duikers te laten plaatsen bij een gedeelte dat vaker onder water loopt. De dorpelingen zijn niet te vreden hiermee, liet hoofdbasja van Pikien Sraon, Carlo Malbon, weten. De duikers zijn te klein en zullen net als in het verleden weer binnen de kortste keren kapot gaan. Ze vragen naar grotere duikers.

De VP beloofde om met President Chandrikapersad Santhoki verder in conclaaf te treden over de problemen in het dorp. Omtrent de elektrificatie en schoon drinkwater zijn er serieuze stappen gezet om het dorp permanent van deze basis behoefte te voorzien. Verder zijn aangehaald problemen met betrekking tot busvervoer, schoolbus transport, renovatie van het gemeenschapshuis, optimale medische voorziening en vuilophaal. Woensdag wordt de petitie ook behandeld in de Raad van Ministers.