Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de Vice President

Problemen basisschool Drietabbetje onder aandacht regering

Alle problemen van de OS Granman Akontoe Velanti school te Drietabbetje zullen worden aangepakt door de regering. De klachten zoals gebrek aan schoon drinkwater, bouwvallige leerkrachtwoningen, in slechte staat verkerende toiletgroepen, stroomonderbrekingen en ongedierte zoals slangen en termieten zijn niet aan dove mans oren gezegd. Binnen één jaar moeten alle dorpen in de regio zijn voorzien van 1×24 uur stroom via een zonnepanelenproject.

De leerkrachten van de school uit Paramaribo

gaan terug naar hun standplaats. De school met ruim 300 leerlingen zal dinsdag 4 oktober 2022 de deur openen voor het nieuwe schooljaar. Schoolleider Rafaella Pryor heeft samen met drie andere leerkrachten op woensdag 28 september een brief met de geconstateerde problemen aangeboden aan Vice President (VP) Ronnie Brunswijk, in de hoop snel hulp te krijgen. De leerkrachten vragen om meteen over een brush cutter te mogen beschikken, zodat ze tenminste hun woonomgeving kunnen onderhouden.

De VP heeft deze kwestie meteen doorverwezen naar minister Marie Levens van Onderwijs Wetenschap & Cultuur (minOWC), die op dat moment aanwezig was op het kabinet van de VP. Volgens de VP zijn er genoeg middelen vrijgemaakt voor de aanpak van scholen in het achterland. Minister Levens heeft de delegatie beloofd alle punten mee te nemen. Ze kreeg ondersteuning van minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen.