Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij

Nederlandse ondernemers op oriëntatie bezoek in Suriname

Als antwoord op de oproep van Suriname “Grond zoekt Boer” op de gehouden Floriade Expo 2022, in Nederland, Almere van april tot en met oktober, zijn vijfentwintig ondernemers in onder andere de veesector en akkerbouw gister in Suriname gearriveerd voor een oriëntatie bezoek.

Onder leiding van de iniatief nemer Henk van Dam zal deze groep een uitgebreid programma afwerken die bestaan uit gesprekken en ontmoetingen met Surinaamse counterparts. Ook zullen zij bezoeken brengen aan verschillende plantages en districten.

In dit kader brachten de ondernemers vandaag een bezoek aan LVV-minister Parmanand Sewdien waarbij van gedachten gewisseld werd. Vele vragen ter verduidelijking zijn beantwoord door de minister en zijn directie. De ondernemers hopen op een goede samenwerking met het ministerie van LVV mochten zij besluiten in de nabije toekomst hier een productiebedrijf op te zetten. “Nederlandse boeren zijn altijd geïnteresseerd in de wereld en mogelijkheden en Suriname is een zeer gastvrij land,” waren de slotwoorden van Henk van Dam over zijn 1e bezoek.