Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij

Ministerie van LVV levert twee bruggen op te Johanna-Margaretha

Twee bruggen te Johanna-Margaretha, een plantage gelegen aan de rechteroever van de Commewijne rivier in het district Commewijne, zijn officieel opgeleverd door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Het gaat in deze om bruggen die reeds jaren slecht begaanbaar waren en daardoor een groot gevaar vormden voor niet alleen de bewoners van Johanna-Margaretha en omliggende plantages, maar ook het groot aantal studenten en toeristen die vaker trekken naar dit gebied. Ook de agrarische sector ondervond enorme stagnaties door de gevaren van de bruggen die in zeer slechte staat verkeerden.

Vorig jaar toog een technisch team van het ministerie onder leiding van LVV-onderdirecteur Landbouw Regio Oost, Ashwien Gangadin, naar de plantage toe voor inspecties. Het was in eerste instantie de bedoeling de bruggen liggende aan de Creolenweg en de Javanenweg te renoveren door de verrotte houten delen van de brug te vervangen. Echter bleek bij het slopen hiervan dat alle houten delen verrot waren, alsook de cruciale houten pilaren. Gezien het feit dat er dagelijks gebruik gemaakt wordt van deze bruggen, zijn ze totaal vernieuwd en hebben hierdoor een minimale levensduur van 10 jaar. De bruggen zijn ook breder en langer gemaakt, alsook verhoogd voor de vissers en agrariërs die hun producten over het water vervoeren. Ook pakte het ministerie de wegen aan door deze te bezanden.

“De vernieuwde bruggen bieden meer kansen aan de ontwikkeling van dit gebied” gaf Mohamedshafiek Radjab, districtscommissaris van Commewijne die ook deel uitmaakte van de aanwezige delegatie, aan. Het is volgens hem de taak van de regering hier verder zorg voor te dragen. Dit is het begin van het waarmaken van de randvoorwaarden voor verdere ontplooiing van de plantages.

Minister Parmanand Sewdien die de opening van de bruggen verrichtte heeft de zichtbaar tevreden bewoners aldaar enkele toezeggingen gedaan. Zo komt er een LVV-ressortkantoor om de plaatselijke agrariërs te begeleiden met de productie van de landbouwgewassen. Ook wordt binnenkort een tractor met onder andere een aanhangwagen en maaibalk aangeleverd, zodat de mensen zelf hun onderhoud kunnen verrichten. Het ministerie zal ook de binnenwegen die de omliggende plantages aan de rechteroever van de Commewijnerivier met elkaar verbinden, beschelpen. ”Wij van LVV zijn er om te faciliteren zodat de boeren kunnen produceren” aldus de minister.