Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Binnenlandse Zaken

Minister Somohardjo vraagt het Surinaamse Rode Kruis om hulp bij inzamelingsactie Palestina

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BIZA) heeft op 3 april 2024, samen met de directeur van het Surinaamse Rode Kruis, Glenn Wijngaarde, een urgent gesprek gevoerd betreft een inzamelingsactie voor getroffen personen in Palestina.
Ook heeft de voorzitter van het platform ‘ Gerechtigheid voor Palestina’ en tevens coördinator van afdeling Religieuze Aangelegenheden, Stanley Soeropawiro, deze vergadering bijgewoond.

 De bewindsman benadrukte dat de inzamelingsactie bedoelt is als humanitaire hulp, dat wil zeggen dat deze hulp voor de moslims als niet-moslims gelden.

Tijdens de jaarlijkse moskeebezoeken van Somohardjo in de vastenmaand is gebleken dat onder de Surinaamse moslimgemeenschap de behoefte erg groot is om meer actie te ondernemen voor de bevolking in Palestina. De bewindsman wilt samen met verschillende moslim organisaties, waaronder het Platform Gerechtigheid Palestina, acties ondernemen zoals het inzamelen van donaties.

Vanaf aanstaande vrijdag ( het laatste jummuah gebed van deze vastenmaand ) tot en met Eid ul Fitre zullen er donatie bussen staan bij een aantal moskeeën, waarin iedereen zijn donatie kan indoen. Ook op het Onafhankelijkheidsplein waar de SIS haar Eid gebed zal houden zullen er donatie bussen zijn.

“Het gevoel van onmacht is erg groot bij ons en het gevoel werd tijdens de vastenmaand alleen maar groter want terwijl wij kunnen ontvasten met een dadel en een glas water moeten de mensne van Palestina onkruid  eten om te ontvasten’’ aldus Somohardjo .

Verder gaf de minister aan dat met deze donatie campagne iedereen die zich betrokken voelt met de bevolking van Palestina een bijdrage kan leveren om het leed te verzachten. Hoe klein of hoe groot die bijdrage ook mag zijn .

Tenslotte heeft de directeur van het Surinaamse Rode Kruis, Glenn Wijngaarde, de bewindsman ervan verzekerd dat de gelden zullen worden gebruikt voor de humanitaire crisis in Palestina/Gaza.