Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Binnenlandse Zaken

Minister Somohardjo: ‘Vaccineren om terug te kunnen naar normalisatie’

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) bracht op zaterdag 19 juni 2021, samen met minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) en minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, een bezoek aan de vaccinatiecampagne te Krama Place in het district Commewijne. “We staan vandaag hier om iedereen te motiveren om te vaccineren. Hoe eerder we zijn gevaccineerd, hoe eerder we terug kunnen naar normalisatie”, zegt de Biza-minister. Hij is de mening toegedaan dat vaccinatie de enige manier is om over te gaan tot normalisatie, waarbij ondernemingen weer normaal open zullen gaan. Met als gevolg, het weer op spoor krijgen van de economie. “Nu zitten we muurvast en het gaat loskomen wanneer wij vaccineren. Ik roep eenieder om zich te laten vaccineren”, aldus Somohardjo doelend op de financieel-economische crisis als de Covid-19 pandemie

De Biza-minister is tevreden met de opkomst van burgers om zich te laten vaccineren. “Ik ben blij dat ze allemaal gehoor hebben gegeven aan de oproep, maar we zijn er nog niet”, benadrukt de bewindsman. Momenteel zijn er al ruim 175.000 vaccinaties toegediend. De regering streeft er naar om tegen eind van het jaar 70% van de bevolking gevaccineerd te hebben.

Somohardjo bedankte de eigenaar van Krama Place, Ricardo Kramawitana en alle andere initiatiefnemers voor het beschikbaar stellen van locatie voor een vlotter verloop van de vaccinatiecampagnes. Hij doet een beroep op eenieder om onderdeel te zijn van de oplossing en niet het probleem. Onder de aanwezigen waren ook DNA-leden Evert Karto en Soerjani Mingoen-Karijomenawi en districtscommissaris Mohamedsafiek Radjab. Kramawitana is blij dat er mensen zijn gekomen om te vaccineren. Hij doet een beroep op de mensen die sceptisch zijn om over het vaccineren om zich niet in de maling te laten nemen door valse berichtgevingen. “De druk op de gezondheidssector is groot, dus kom en vaccineer tegen het virus”, aldus Kramawitana.