Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Binnenlandse Zaken

Minister Somohardjo : In 4 dagen bijna 1,5 miljoen SRD opgehaald voor Gaza.

Minister Bronto Somohardjo is dik tevreden, want in maar 4
dagen tijd is ruim 1,5 miljoen SRD opgehaald voor de bevolking in Palestina. Het bedrag dat tot nu toe is geteld bedraagt,SRD 678.039, 6.313 Euro en 7397 USD. De bijdrage van de organisatie FIGS moet nog binnenkomen. De politieke partij Pertjajah Luhur heeft een bedrag van 200.000 SRD toegezegd .

De bewindsman zegt dat van de 35 politieke partijen in Suriname alleen Abop/PL een donatie heeft gedaan. Echtet zal hij gaat in contact treden met de andere politieke partijen om alsnog een donatie te doen.
Wat hem wel bevreemd isdat van alle grote bedrijven alleen Subisco een donatie heeft gedaan. Minister Somohardjo hoopt dat het bedrijfsleven alsnog doneert.

Het bedrag van 1,5 miljoen SRD is een goede start. Hiermee laten Surinamers zien, in het bijzonder de moslims in Suriname die goed zijn voor 20% van de bevolking, wat neerkomt op meer dan 100.000 moslims, dat wij onze geweten niet aan het verliezen zijn en dat eenheid macht maakt. Een speciaal woord van dank gaat uit naar de organisaties SIS, SMA, SMF, FIGS en het Platform voor Gerechtigheid Palestina. “1,5 miljoen SRD ophalen in 4 dagen is een geweldige prestatie en het maakt mij als minister nog trotser om een Surinamer te zijn,” aldus Somohardjo.