Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Binnenlandse Zaken

Minister Somohardjo: Goede informatiestromen overheid basis voor orde en rust

Het is belangrijk dat regeringsleiders middels goede informatie stromen, de samenleving blijven voeden van de juiste informatie over het beleid. Deze is bedoelt om rust, orde en transparantie te bevorderen in een poging bij te dragen aan de positieve ontwikkeling van Suriname. Dit was de rode draad van de toespraak die minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) verrichtte bij de opening van het Nationaal Overheidscommunicatie seminar 2022. Dit werd georganiseerd door het Centrum voor Communicatie en Public Relations (CCPR).

Het thema was Goed Bestuur en Communicatie en werden voorafgaand aan de paneldiscussies inleidingen verzorgd door Shanylla Santokhi over Crisiscommunicatie bij de overheid. Daarna was het Angela van der Kooye met Oveheidscommunicatie en Good Governance en als laats was het Tino Lew met het onderwerp Etiquette.

De minister geeft toe, dat het als regering een grote uitdaging is als het gaat om communiceren. Hij onderkend, dat de regering soms te kort schiet in het verschaffen van informatie, die voor soms onrust kan zorgen. “Maar vaak genoeg, ligt informatie ook eerder buiten, vooral met de digitale mogelijkheden die onze smart phone bieden. Soms is er wel een bepaalde mate van waarheid in die onofficiële berichtgeving, maar vaak ook FAKE berichten.”

Tijdens de plenaire discussies kwam duidelijk naar voren dat uniformiteit van berichtgeving vanuit de overheid en regering heel belangrijk is voor het waarborgen van orde en rust die kunnen zorgen voor de ontwikkeling van het hele land. Transparantie vanuit de regering is ook een voorwaarde om de hele natie mee te krijgen in het verwerven van welzijn en welvaart voor iedereen. Wat de spijker op zijn kop sloeg is de opmerking dat pro-actief en dienend leiderschap de bepalende factor is om een hele natie te loodsen naar voorspoed, vooral in periodes van Crisiscommunicatie.

Somohardjo is daarom verheugd met dit seminar. “Laten wij starten met het maken van nog meer verbindingen, ook vanuit de overheid”, aldus de bewindsman. Hij was verder ook ingenomen met de tips en tricks die zijn meegegeven tijdens dit seminar. “Wij willen het volk steeds beter voorzien van informatie”.

Het seminar werd gehouden op 26 november in de Ballroom van Torarica.