Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij

LVV-minister leidt delegatie naar Barbados

Suriname en Barbados willen rond eind november van dit jaar een expo organiseren voor beide landen in Barbados. De landbouwministers van Suriname en Barbados hebben dit vanochtend in een bilateraal gesprek in Barbados voorgesteld. Verschillende ministeries, parastatalen en diverse organisaties in Suriname zullen worden uitgenodigd mee te participeren.

Volgens minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft Suriname voldoende areaal om de agrarische productie verder op te schalen. Echter zullen wij vanwege klimaatverandering onze productieactiviteiten voor een belangrijk deel moeten verplaatsen naar de oude kustvlakte waar de mechanisatiegraad gemakkelijk opgevoerd kan worden. Dit als antwoord op de schaarste aan arbeiders en de hoge productiekosten welke omlaag kunnen worden gebracht door mechanisatie.

De buitenlandse bedrijven die in de Surinaamse agrosector wensen te investeren zullen dit in partnerschap met Surinaamse bedrijven mogen doen waarvoor middels een leaseconstructie gronden beschikbaar zullen worden gesteld.

Momenteel vertoeft een delegatie uit de private sector en parastatale bedrijven onder leiding van de LVV-minister in Barbados voor concrete afstemming omtrent verscheping van de eerste containers naast bacoven en varkensvlees welke haar weg naar daar reeds gevonden hebben.