Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij

Leerlingen Gijsbertusstraat brengen bezoek aan het ministerie van LVV

Leerlingen van het zesde leerjaar van de openbare school Gijsbertusstraat hebben vandaag een agrarische tocht ondernomen op het directoraat Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking (DLOAV) van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Onder deskundige leiding van Menish Soerdjbalisingh, afdelingshoofd van Groenten Onderzoek hebben de leerlingen een rondleiding gehad in de hydrocultuurplantenkassen.

Voor het vak natuuronderwijs werd als thema behandeld “Sorteren naar kenmerken binnen het plantenrijk” vertelde juffrouw Naomi Bohr, daarom leek het haar tezamen met een collega een goed idee de leerlingen het behandelde te laten aanschouwen op het ministerie van LVV. Aldaar hebben de kinderen ook mogen leren hoe plantmateriaal aan te maken en deze vervolgens te planten middels het hydrosysteem. Bij hydrocultuur worden planten geteeld met water zonder aarde als groeimedium met de nadruk op het voldoen aan de voedingsbehoeften van de planten. Voor velen was dit systeem een complete verrassing waarbij vooral de oase waarin het plantmateriaal geplaatst werd, veel aandacht kreeg.

Ook werd gezonde voeding besproken omdat er steeds meer ongezond voedsel genuttigd wordt door kinderen. Volgens LAOV-directeur, Anand Ramkisoensing, die de kinderen toesprak heeft verantwoord planten alles te maken met gezond eten. “Als jullie zelf leren planten en mogen aanschouwen hoe dit groeit om vervolgens dit ook zelf te mogen oogsten komen jullie dichter bij de natuur. Dit zal jullie ook stimuleren gezonder vanuit de natuur te eten,” zei de directeur. Kinderen van nu spelen minder buiten en komen zo veel minder in aanraking met diverse groenten soorten in tegenstelling met de vorige generatie.

De enthousiaste kinderen zullen voor het vak Natuuronderwijs een verslag over het aangeleerde als opdracht moeten maken, waarvoor zij een cijfer krijgen. Juffrouw Bohr en haar collega die ook veel hebben opgestoken van dit bezoek waren zeer ingenomen met de wijze waarop de LVV-deskundige zijn kennis heeft overgedragen aan de kinderen. Zij spreekt als leerkracht de wens uit dat ook andere kinderen op deze jonge leeftijd in de gelegenheid worden gesteld om vanuit de school het ministerie van LVV te bezoeken.