Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Binnenlandse Zaken

Kustwacht van Suriname houdt educatieve dagtocht voor leerlingen van de SO/VSO Welgedacht C

Kustwacht van Suriname hield op woensdag 27 juli 2022 een educatieve dagtocht voor 12 leerlingen van de SO/VSO Welgedacht C. Dit werd gedaan op verzoek van de school.

De directie van de school wilde hiermee de theorie koppelen aan de praktijk en de leerlingen klaar maken voor de maatschappij.

De leerlingen brachten een bezoek aan de verschillende afdelingen van de Kustwacht, zoals de afdeling Operatien, de Technische dienst, Logistiek en het Magazijn. De drie vaartuigen van de Kustwacht genaamd de SCG Negrekopoe P201, SCG Rutu P101en de SCG Dyamanti P102 werden ook bezichtigd.

Via beeldmateriaal kregen de leerlingen de beoordelingsprocedures, een brandbestrijdings oefening en een simulatie te zien van hoe een drenkeling uit water wordt gehaald. Van de kustwachtwachters kregen de leerlingen uitleg over de verschillende taken van de Kustwacht zoals de controle en dienstverlenende taken op zee. De leerlingen mochten mee doen met een spelletje “Kaeesje werpen”, waarbij er wordt geprobeerd om touw te gooien in een reddingsboei. Hiermee wordt de werp vaardigheid geoefend.