Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de Vice President

Kunstenaar Wielsen: De Wnd President is een man van woord

Kunstenaar Wielsen: De Wnd President is een man van woord

Ongeveer acht jaar terug bracht Ronnie Brunswijk (thans Waarnemend President van de Republiek Suriname) een bezoek aan het district Coronie. Begiftigd met de gave voor het vervaardigen van kunst, bood Carlos Wielsen één van zijn kunstwerken vervaardigd uit restmateriaal van de kokospalm aan Ronnie Brunswijk. Deze kocht het kunstwerk, een kleine tijger, van de jonge kunstenaar.

Wat de kunstenaar tot diep in het hart raakte en hem nog steeds motiveert in zijn streven een groot kunstenaar te worden, waren de woorden van Ronnie Brunswijk die de aanwezigen vroeg wie van hen instaat was zo een kunstwerk te maken. Hij zei dat de jonge ontwerper van het kunststuk daarom een applaus van hen verdiende. “Hij gaf me die big-up. Zijn openlijke waardering was het mooiste geschenk dat hij me kon geven”, zei Wielsen. Om zijn waardering nogmaals te tonen vervaardigde hij wederom een kunstwerk, dit keer een levensgrote tijger, voor Wnd President Brunswijk. Dit kunstwerk bood hij aan op 20 september 2022 aan de Wnd President op het kabinet van de Vice-President.

Wielsen begon op twaalfjarige leeftijd kunstwerken te vervaardigen uit hout, steen en kokos restmateriaal. Hij specialiseerde zich in kunstwerken uit restmateriaal van de kokospalm. Wielsen zegt dat het werken met kokosmateriaal uniek is en hij geen scholing hiervoor heeft genoten. Hij heeft zijn gave van God gehad. “De Wnd President heeft dit weten te waarderen en gezegd dat hij mij zal bijstaan en daar geloof ik helemaal in, want hij is een man van woord”, zei de opkomende kunstenaar vol overtuiginging.