Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de Vice President

Kindertehuis Efran heeft directe hulp nodig

Kindertehuis Efran heeft directe hulp nodig. Het tehuis heeft voornamelijk behoefte aan levensmiddelen en schoonmaakgerei. De heer Derrick Vanier, die zich samen met Marianne Cornet voor de opvanginstelling inspant, heeft op woensdag 17 april de noden aan Waarnemend (Wnd.) President Ronnie Brunswijk kenbaar gemaakt. De Wnd. President zal de nodige wegen bewandelen opdat Huize Efran ondersteuning ontvangt.

Hij heeft graag dat het tehuis in aanmerking komt voor steun van overheidszijde. Daarnaast zal ook de samenleving de helpende hand kunnen bieden. Vanier toonde zich ingenomen met de reactie van de Wnd. President, die zich op meerdere momenten van zijn sociale kant heeft laten zien. Dit is ook de reden geweest dat zij zich voor steun tot hem hebben gewend.

Huize Efran biedt onderdak aan voornamelijk weeskinderen of bij het tehuis door ouders achtergelaten kroost. De opvanginstelling telt momenteel zes jongens van 2 tot 20 jaar, 23 meisjes in de leeftijdsklasse 4 tot 20 jaar en een volwassen zwakbegaafde van 51 jaar. Behalve levensbehoeften en schoonmaakmiddelen, is het gebouw ook aan renovatie toe.

Vanier, die kunstenaar is, heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om een schilderij aan de Wnd. President te overhandigen. Het portret stelt drie vrouwen in Afrikaanse kledij voor. De regeringsfunctionaris toonde zich ingenomen hiermee, en gaf aan het kunstwerk een goede plek te zullen geven.