Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de Vice President

Jong voetbaltalent verder ontwikkelen met Servische steun

Nieuwe talentvolle voetballers uit Paramaribo en overige districten moeten actief ontdekt en getraind worden. Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk zegt dat de Surinaamse overheid in samenwerking met buitenlandse voetbalclubs hard moet gaan trekken aan het trainen van het Surinaams talent. In een Zoommeeting op dinsdag 19 juli 2022 heeft de VP de Servische voetbalclub Red Stars opgeroepen Suriname te helpen met de nodige training van onze jongens tot profvoetballers die later zelfs kunnen uitkomen voor Red Stars. Hij hield dit voor aan de president van de Servische voetbalclub Red Stars, Svetozar Mijailović bij dit kennismakingsgesprek. Namens de Surinaamse voetbalclub Inter Moengotapoe zat aan Humphrey Dundas, een van de managers van de club. Gardelito Hew A Kee, die dit gesprek organiseerde, nam ook deel. De onderwerpen die zijn aangekaart tijdens deze meeting zijn onder meer institutionele versterking, sponsorship, jeugdprogramma’s en uitwisselingsprojecten. De Red Start-president heeft gezegd bekend te zijn met het geweldige talent van Nederlandse voetballers van Surinaamse origine. Het rechtreeks komen ontdekken van Surinaamse voetballers is volgens hem hierdoor zinvol. Red Stars is bereid uitwisselingsprogrammas met Suriname te doen.

VP Brunswijk, die ook oprichter en beschermheer van de voetbalclub Inter Moengotapoe is, was ingenomen met de belofte van de Servische club president, om te komen helpen met lessen in bijvoorbeeld trainingskampen. Er is volgens hem een meerwaarde die deze voetbalorganisatie kan geven aan de ontwikkeling van het Surinaams voetbal.

De president van de Servische club werd bijgestaan door de directeur van Youth Categories, Predrag Turina, Match en Project manager.