Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Binnenlandse Zaken

Grote behoefte aan ambtenarenopleiding in Brokopondo

De afdeling Vorming en Opleiding (V&O) van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza), is serieus bij het bij het opkrikken van het kennisniveau van haar personeel. Middels scholing worden doorgroeimogelijkheden geschapen en worden de ambtenaren voorzien van de nodige kennis om hun werk adequaat en efficiënt te kunnen uitvoeren. Daarom is voor Brokopondo vanaf woensdag 10 november j.l. de ambtenarenopleiding van start gegaan, waarvoor er 70 aanmelding zijn geweest. Het startsein werd gegeven door Jacintha Thomas – Alfaisi, directeur Human Resource Management van Biza in het Mulo Brokopondo schoolgebouw. Verder waren aanwezig V&O coördinator Kavitadevi Gangadin, het DNA-lid Fogatie Aserie en Districtscommissaris (Dc) Ludwich Mendelzoon.

“De opleidingen zullen nu verzorgd worden in uw district. Dit betekent dat u uw functioneren kunt tillen naar een hoger niveau”, onderstreepte de Biza HRM directeur. Hierdoor hoeven de cursisten niet meer naar Paramaribo af te reizen voor deze opleidingen en dus kunnen besparen op vervoerskosten en tijd. Directer Thomas – Alfaisi stak de cursisten een riem onder de hart: “doet u alstublieft u best, want de overheid verwacht van u dat u de opgedane kennis, vaardigheden en competenties tijdens de opleiding in de praktijk toepast om beter te functioneren”.

Dc Mendelzoon kent de zweepslagen van deze ambtenarenopleiding, omdat hij die ook heeft afgerond, maar dan onder andere omstandigheden. “Goede inspanning levert altijd iets goeds op en dat hield ik vast. Binnenlandse Zaken heeft mij klaargestoomd. Door het volgen van deze opleidingen heb ik meer zicht gekregen in het werk van de overheid”, aldus de Dc over zijn periode op de ambtenarenopleiding.

Educatie is de sleutel tot succes, accentueerde DNA-lid Aserie, het belang van deze opleiding. “Als u vorderingen maakt, zult u succesvol zijn in wat u doet. Wie in zichzelf wil investeren, zal offers moeten brengen. Geef niet op”, beklemtoonde Aserie.