Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de Vice President

Grondpapieren uitgereikt na 30 jaar

Een groep van acht personen woonachting te Nieuw-Amsterdam in het district Commewijne, beschikt nu officieel over de bereidverklaring van het perceel, waarop zij ruim 30 jaar woonachtig zijn. Hiermee is een deel van de onzekerheid van deze groep weggemaakt. Op woensdag 26 oktober 2022 werd de overhandiging van de bereidverklaringen gedaan door Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk, op zijn kabinet. De ministers van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) Dinotha Vorswijk en van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) Gracia Emanuel waren ook bij dit heugelijk gebeuren aanwezig.

In het voortraject van deze toewijzing is op verzoek van Priscilla Dawsa de aanvraag gedaan en na gedegen onderzoek is door de ROS minister Emanuel, geen bezwaar getekend. Dit, tot grote blijdschap en opluchting van de mensen.

De eerste bereidverklaring werd uit handen van VP Brunswijk uitgereikt aan Herman Monsels, gevolgd door de andere zeven belanghebbenden. VP Brunswijk heeft de hoop uitgesproken dat de groep spoedig de nodige stappen zal ondernemen om volledig over hun percelen te beschikken. Zeer tevreden hebben ze hun dankbaarheid geuit aan allen die werk hebben verzet om dit voor hen mogelijk te maken.