Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de Vice President

Frank Cameron instituut viert 37ste verjaardag

“Wees welkom hier…wij zijn zo blij met uw bezoek”. Zo luid het origineel lied waarmee de pupillen van het Frank Cameron Instituut de Waarnemend (Wnd) President Ronnie Brunswijk en zijn echtgenote Adolfina Cairo verwelkomen. Op 15 februari viert dit Instituut, voorheen Stichting Ontspanningsoord Gehandicapte Kinderen (SOGK), haar 37ste verjaardag. De begeleiders en pupillen waren daarom uitgedost in sierlijke culturele kleding, als teken van de feestelijke stemming en saamhorigheid.

Het Frank Cameron Instituut levert al langer dan drie decennia een bijdrage aan de maatschappij, door middel van vorming en begeleiding van personen met een verstandelijke beperking vanaf 16 jaar. Met het oog op zoveel mogelijk ontwikkeling tot de hoogste capaciteit van elke pupil, genieten zij scholing en ontspanning in de vorm van lichamelijke opvoeding, handenarbeid en muziek en dans.

De Wnd President en zijn echtgenote kregen een rondleiding langs de fraai versierde klassen, waar zij op bijzondere wijze een kijkje kregen in een groot deel van de dagelijkse activiteiten van de pupillen. Wnd President Brunswijk was zeer onder de indruk van de zelfgemaakte souvenirtjes, matten, bezems en tassen. Door deze rondleiding konden zij enkele van de behoeften van deze organisatie waarnemen. Eén daarvan is de vraag naar een kunstgrasveld. De directrice, Mary-ann Cameron, benadrukte dat de omgeving er zo goed uitziet door inzet van de pupillen. Veel van de fraaie decoratie wordt gemaakt en onderhouden door de pupillen zelf. Op de verjaardag van her instituut wilde Cameron niet diep ingaan op de pijnpunten, maar ze uitte wel de behoefte om op een later tijdstip te willen praten over hun noden.

Oprichter en gewezen directeur, Frank Cameron, was eveneens zeer tevreden met het bezoek van de bewindsman. Hij sprak over een sporthal die naar de Wnd President zal worden vernoemd, de Ronnie Brunswijk sporthal. Dit zal een blijvende herinnering zijn en een welkome toevoeging in de ontwikkeling van de pupillen. Hij kijkt uit naar de dag waarop het zal kunnen worden gerealiseerd.

Wnd President Brunswijk kwam niet met lege handen. Om het dagelijks leven van onder andere het personeel te vergemakkelijken werd hen een diepvriezer geschonken. Hij heeft verder zijn steun toegezegd aan dit instituut en in het verlengde daarvan, de noden van alle organisaties in Suriname, die de mens met een beperking dienen.