Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de Vice President

Eerste Miss Corantijn bekroond op Apoera

Sayesha Simon is op 8 augustus uitgeroepen tot Miss Corantijn 2022 op Apoera. De tweede en derde prijs gingen respectievelijk naar Alicia de Freitas en Abbygail Ramdayal. Voor de gemeenschap van Apoera is het de eerste keer dat zo een evenement is georganiseerd. De omvang van de menigte was een waarlijke bevestiging van het enthousiasme en de honger die de gemeenschap heeft naar deze en andere vormen van jeugdactiviteiten. Aan deze missverkiezing hebben 14 studenten geparticipeerd, waaronder 5 woonachtig in Guyana, in een van de dorpen langs de Corantijnrivier. De Corantijn-missverkiezing bestond uit een schoonheids- en talentenronde, afgesloten met een vragenronde.

Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk die ook aanwezig was had reeds in een eerder stadium zijn ondersteuning verleend aan de organisatie die hij op 26 juli had ontvangen op zijn kabinet. Tijdens die ontmoeting onder leiding van jeugdvertegenwoordigers Nalisha James en Stefano Corlette was het duidelijk dat de staatsman volledig achter de doelstelling van de organisatie stond. Hij was daarom bijzonder tevreden met deze succesvolle dag die de gemeenschap meteen in de feeststemming in verband met de dag der Inheemsen op 9 augustus 2022 heeft gebracht. VP Brunswijk heeft gezorgd voor een bedrag van euro 1000 als hoofdprijs en euro 500 als tweede en derde prijs.

Met deze activiteit hebben de jeugdvertegenwoordigers een weg gebaand voor meer jeugdactiviteiten op Apoera. Jongeren van Apoera moeten minder snel uit het dorp wegtrekken of vroegtijdig stoppen met de school. Daarom is het de bedoeling dat alvast de Corantijn-Verkiezing jaarlijks terugkeert.