Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de Vice President

Eenheidsverklaring Marrons in voorbereiding

Alle gramans van de Marrons zullen beleefd benaderd worden met het verzoek om rond 10 oktober 2023 mee te werken aan de ondertekening van een eenheidsverklaring. Na deze ondertekening moeten alle Marrons de neuzen in één richting hebben ten aanzien van de ontwikkeling van de leden in het bijzonder en van Suriname in het algemeen.

Deze eenheidsmanifestatie zal onder andere het resultaat moeten zijn van een grote bewustwordingscampagne over de eenheidsgedachte binnen de groep. De Niet-gouvernementele organisatie (ngo) Fiiman Paansoe maakt zich sterk hiervoor. De organisatie constateert een ernstige verstoring van de eenheid onder Marrons in Suriname dwars door politieke partijen en de sociale klasse heen. Daarom zal in de komende periode de eenheid onder de doelgroep moeten worden teruggebracht middels krutu’s, lezingen, paneldiscussies, beursen, sportactiviteiten, opiniestukken in de media en meer.

Bij een beleefdheidsbezoek op maandag 12 juni 2023 aan Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk, heeft het bestuur van deze ngo het plan in vogelvlucht ontvouwd. De komende landelijke aanpak moet volgens Brian Patra, voorzitter van het bestuur van Fiiman Paansoe, bijdragen aan een grote bewustwording van Marrons, met betrekking tot hun maatschappelijke rol in de eigen groepsontwikkeling en van de totale Surinaamse natie. Fiiman Paansoe streeft naar politieke, economische eenheid, relevante informatievoorziening en promoting van de eenheidsgedachte overal.

VP Brunswijk heeft aan de stichting de dringende oproep gedaan om de aanpak geheel buiten de invloed van zijn politieke partij te houden. Voor hem is belangrijk dat elke Marron ongeacht de politieke interesse vrij kan participeren aan de eenheidscampagne. De VP ziet de ngo’s als belangrijke partners van de overheid om betere impact te hebben in de samenlevingen. Hij roept al zo vaak op voor positieve bundeling en prijst daarom het initiatief van Fiiman Paansoe.